Hlavní obsah

New York sněhová bouře ušetřila. Meteorologové přiznali, že předpověď nevyšla

New York

Největší americké město New York vyvázlo bez větší úhony z mohutné zimní bouře, kterou v úterý meteorologové očekávali na severovýchodním pobřeží USA. Život ve městě se vrátil do normálních kolejí. Meteorologická služba přiznala, že předpověď tentokrát nevyšla, i když místy napadlo až 60 cm sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam sněžení v BostonuVideo: Reuters

 
Článek

Americká národní meteorologická služba přiznala, že její předpověď se minula se skutečností. „Děláme spoustu těžkých rozhodnutí a čekají od nás, že to vyjde. Teď to nevyšlo,” řekl listu The New York Times meteorolog Gary Szatkowski.

„Rychle se měnící zimní bouře je obtížné předpovídat, zejména pokud jde o jejich směr. Naše věda urazila velkou cestu, ale v atmosféře je stále příliš mnoho jevů, které jsou pro předpovědi výzvou,” upozornili meteorologové.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bouře se podle jejich nových informací přesunula velmi rychle na východ a sněhová nadílka je mnohem menší, než se původně zdálo. [celá zpráva]

Foto: Craig Ruttle, ČTK/AP

Sněhový poprašek na Broadwayi

Meteorologická služba hovořila o sílící bouři ohrožující životy, která přinese mimořádnou sněhovou nadílku a vichry o rychlosti přes 100 kilometrů v hodině.

Šest amerických států na východním pobřeží vyhlásilo v očekávání mimořádně špatného počasí nouzový stav. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: New York se vrací do běžných kolejíVideo: Reuters

Ráno místního času (po poledni SEČ) se život ve všech pěti newyorských čtvrtích vrátil do normálních kolejí, obnovena byla i městská hromadná doprava, která byla preventivně zastavena.

Foto: Michelle Mcloughlin, Reuters

Američan pomáhá roztlačit auto New Havenu

Guvernér státu New York Andrew Cuomo zakázal lidem od pondělí 23.00 místního času (dnes 5.00 SEČ) vyjíždět na silnice, vyjma případů nouze. Opatření se dotklo i samotného města New York, v němž zůstaly uzavřeny i školy, divadla a úřady, fungovat přestalo i sídlo OSN. Bouře měla postihnout kolem 60 miliónů lidí.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Muže jede v Bostonu na sněžném skútru.

Větší potíže způsobila zimní nadílka jen na východním cípu ostrova Long Island, kde meteorologové zaznamenali vítr o rychlosti 75 kilometrů za hodinu.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Žena ve sněhové bouři v Lynnfieldu ve státě Massachusetts

Komplikace způsobilo počasí i ve státě Connecticut. Na některých místech byla naměřena výška nové sněhové pokrývky kolem 60 centimetrů. Se sněhem se potýká Boston a velká část státu Massachusetts.

Reklama

Výběr článků

Načítám