Hlavní obsah

V USA vyhlásili kvůli sněhové bouři stav ohrožení, v New Yorku nesmí řidiči vyjíždět

– New York • Aktualizováno

Šest amerických států na východním pobřeží vyhlásilo kvůli sněhové bouři nouzový stav. Počasí na mnoha místech zcela ochromilo život v ulicích. Guvernér státu New York Andrew Como zakázal lidem od 23:00 místního času (5:00 SEČ) vyjíždět na silnice, vyjma případů nouze. Opatření se dotklo i samotného města New York, v němž zůstaly uzavřeny i školy a úřady. Bouře může postihnout kolem 60 miliónů lidí. Meteorologové předpovídají až 90 centimetrů sněhu.

BEZ KOMENTÁŘE: USA se připravují na sněhovou bouři

 
Článek

Stav ohrožení vyhlásily státy New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts a New Hampshire. „Může to být největší sněhová bouře v dějinách města,“ varoval starosta New Yorku Bill de Blasio už na nedělní tiskové konferenci.

Za porušení zákazu vyjíždět na silnice hrozí ve státu New York pokuta až 300 dolarů (přes 7000 korun). Podobné zákazy vydaly úřady také v Connecticutu a Massachusetts. V New Yorku nevyjede navíc od 23:00 místního času kvůli bouři ani metro a autobusy. Podobná situace panuje také v Bostonu. Letecké společnosti zrušily už více než 7700 letů, nejpostiženější jsou letiště právě v New Yorku a Bostonu.

Foto: Adrees Latif , Reuters

Sněžení v New York

Své sídlo v New Yorku kvůli přívalům sněhu uzavřela také Organizace spojených národů. O den se tak posunula také vzpomínková akce k výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, které se měl zúčastnit mimo jiné izraelský prezident Reuven Rivlin.

Foto: Michelle Mcloughlin, Reuters

Sněhová bouře zasáhla severovýchod USA

Uzavřena byla také Metropolitní opera, která zrušila koncert ruské sopranistky Anny Netrebkové.

Vizualizace sněhové bouře na východě USAVideo: windyty.com

V Bostonu přerušilo počasí výběr poroty v procesu s údajným atentátníkem Džocharem Carnajevem. Hlasování o některých zákonech odložila z obavy, že by se kvůli počasí nemohla dostavit řada poslanců, také Sněmovna reprezentantů v metropoli Washingtonu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Zasněžený New York

Dosud největší zaznamenaná bouře v New Yorku byla 11. až 12. února 2006, kdy napadlo 68 centimetrů sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám