Hlavní obsah

K východu USA se blíží bouře, zrušeny jsou tisíce letů

New York

Kvůli silné bouři, která má zasáhnout v noci na úterý východ USA zrušily americké letecké společnosti v pondělí a v úterý přes 5000 letů. Očekávají se i vážné problémy v silniční dopravě, místy má napadnout přes 80 centimetrů sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K východnímu pobřeží USA se blíží mohutný bouřkový systémVideo: Reuters

 
Článek

Společnost United Airlines zrušila všechny lety v Bostonu, New Yorku a Filadelfii. Také společnost Delta Air Lines zrušila stovky letů. Její mluvčí vyzval už v neděli cestující, kteří měli letenky na pondělí a na úterý, aby si změnili rezervaci na pozdější dny.

Kromě sněžení meteorologové očekávají silný vítr, který může na pobřeží dosahovat rychlosti až 120 kilometrů za hodinu.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Odledování dopravního letadla společnosti Frontier Airlines na newyorském letišti LaGuardia Airport

Podle meteorologů by v oblasti New Yorku mohlo jít o největší sněhovou bouři v zaznamenané historii. ”Může to být jedna ze dvou nebo tří nejsilnějších sněhových bouří v dějinách města,” varoval starosta New Yorku Bill de Blasio už na nedělní tiskové konferenci.

Obyvatele nejlidnatějšího amerického města zároveň vyzval, aby nevyjížděli autem a připravili se na nejhorší. Bouři nemají rozhodně podceňovat: „Připravte se na něco horšího, než jste viděli v minulosti. Podnikněte všechna předběžná opatření. Teď je chvíle být připraven na extrémní počasí.

Lidé proto během pondělí vykoupili potraviny.

De Blasio uvedl, že silničáři a technické služby se připravují na 50 centimetrů sněhu. Mají připraveny pluhy i zásoby posypové soli. V dopravě lidé mají počítat se značným zpožděním.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

V Bew Yorku posypávají preventivně chodník

Guvernér státu New York Andrew Cuomo vyzval obyvatele, aby raději zůstali doma nebo aby z práce odešli dříve, protože by mohla být zastavena autobusová a příměstská železniční doprava a uzavřeno metro. Mnoho škol předčasně pustilo žáky domů a v úterý zůstanou zavřené.

Guvernér státu Connecticut Dannel Malloy vyhlásil od dnešních 21:00 tamního času (úterý 3:00 SEČ) v celém státě zákaz řízení motorových vozidel.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Sníh v New Yorku

Sněhovou bouří by mohlo být zasaženo až 60 miliónů lidí.

Do dnešního poledne východoamerického času (18:00 SEČ) už bylo v částech státu Pensylvánie kolem 20 centimetrů čerstvě napadnutého sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám