Hlavní obsah

Obama chce uznání sňatků homosexuálů ve všech státech USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek vyjádřil naději, že Nejvyšší soud Spojených států umožní sňatky homosexuálů ve všech amerických státech. Obama již dříve řekl, že tyto sňatky podporuje.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

Soud minulý týden slíbil, že brzy rozhodne o tom, zda jednotlivé státy mají či nemají s ohledem na ústavu Spojených států právo zakazovat sňatky osob stejného pohlaví.

„Pevně doufám, že Nejvyšší soud dojde ke správnému rozhodnutí,” řekl Obama podle Reuters v rozhovoru na internetovém portálu YouTube. Americký prezident už dříve sdělil, že sňatky osob stejného pohlaví podporuje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Homosexuálové již mohou uzavřít sňatek ve více než třech desítkách z 50 amerických států. V některých o tom stále probíhají ostré diskuse a právní spory.

Ještě před deseti lety přitom v USA nebyl jediný stát, který by to umožňoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám