Hlavní obsah

V USA zatkli muže, který plánoval útok na budovu Kapitolu

Americká policie zatkla dvacetiletého Christophera Lee Cornella kvůli podezření, že plánoval zaútočit zbraněmi a bombami na budovu Kapitolu, sídlo Kongresu. Muž tvrdí, že sympatizuje s ozbrojenci Islámského státu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zveřejněné soudní dokumenty.

Foto: Handout, Reuters

Christopher Lee Cornell

Článek

Mladý muž podle dokumentů zkoumal výrobu trubkových bomb, koupil si poloautomatickou zbraň a 600 nábojů a plánoval si cestu do Washingtonu. Měl tam zabít úředníky a zaměstnance Kapitolu. Cornell byl zatčen ve středu během tajné operace Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Cornell vystupuje také pod arabským jménem Rahíl Mahrus Ubajdá. Podle žalobců na internetu napsal, že podporuje IS, a mluvil o plánech spáchat džihád. FBI uvedla, že Cornell nebyl pro veřejnost nikdy nebezpečný. Nikdy se také nedostal do Washingtonu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle žaloby začal podávat FBI zprávy o Cornellovi jeden z informátorů loni. V listopadu prý Cornell informátorovi řekl, že považuje členy Kongresu za své nepřátele, a nastínil plán, že by chtěl umístit trubkové bomby v budově Kapitolu a blízko ní a za pomoci střelných zbraní zabít zaměstnance a úředníky uvnitř.

Cornell byl obviněn z pokusu zabít vládního úředníka a držení střelné zbraně v souvislosti s pokusem o trestný čin násilí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám