Hlavní obsah

Na dálnici se srazilo přes sto aut, hořel kamión s pyrotechnikou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na namrzlé dálnici u amerického města Battle Creek v Michiganu se v pátek srazilo přes sto automobilů. Jedna osoba zahynula, dalších 22 bylo zraněno, uvedl server NBC News. Mezi nabouranými auty byl i kamión s pyrotechnikou, který začal hořet. Vzplanul i nákladní vůz převážející kyselinu mravenčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na dálnici v MichiganuVideo: Reuters

 
Článek

Za hromadnou nehodu na rušné dálnici číslo 94 mohly ztížené povětrnostní podmínky. V Michiganu totiž v posledních dnech panovala velká zima a sněžilo a byla tak snížená viditelnost.

Záchranářům a policii komplikoval situaci hořící kamión s nákladem kyseliny mravenčí, kvůli němuž nařídili evakuaci v okruhu pěti kilometrů od nehody. Kromě něj hořelo ještě několik kamiónů včetně jednoho s pyrotechnikou, která po chvíli začala vybuchovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vybuchující pyrotechnika převážená v jednom z kamiónůVideo: Reuters

Celkem podle NBC nabouralo 123 aut, agentura Reuters uvádí, že jich havarovalo kolem 150. Zemřelým je řidič jednoho z kamiónů. Zranění byli převezeni do nemocnice, nikdo z nich však neutrpěl vážná poranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám