Hlavní obsah

V USA omylem manipulovali se vzorky eboly, hrozí nákaza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Amerického zdravotnického technika lékaři od středy monitorují kvůli hrozbě nákazou eboly, uvedla Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC). Ve špičkové nemocnici v Atlantě omylem převezli vzorky eboly z jedné místnosti do druhé, uvedla BBC.

Foto: Brynn Anderson, ČTK/AP

Nácvik odběru krve u nakaženého ebolou

Článek

Mluvčí CDC uvedla, že zaměstnanec bude monitorován 21 dnů. Dodala, že žádné nebezpečí pro veřejnost nehrozí. Ředitel CDC Tom Frieden, ale zdůraznil, že je incidentem zneklidněn: „Nařídil jsem, že bude prověřen každý aspekt incidentu a CDC podnikne nezbytná opatření. Není akceptovatelné žádné ohrožení zaměstnanců, naše snaha zlepšit bezpečnost laboratoře je základní, nejvyšší prioritou je bezpečnost našich zaměstnanců.“

Jedná se už o druhý případ, kdy CDC podnikla předběžná opatření kvůli problémům s bezpečnostní v laboratoři. V červnu muselo na 50 zaměstnanců CDC dostat silná antibiotika, neboť byli vystaveni sněti slezinné.

Foto: Tami Chappell , Reuters

Sanitka přiváží zdravotnici Amber Vinsonovou do nemocnice v Atlantě.

Atlantská nemocnice je jednou z těch, kde se léčí pacienti s ebolou.

Podle expertů se s aktuální epidemií eboly budou zdravotníci na západě Afriky potýkat ještě celý příští rok.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám