Hlavní obsah

Útočník v New Yorku zastřelil dvojici policistů a následně i sebe

• Aktualizováno

Dvojici policistů zastřelil v jejich voze v newyorském Brooklynu útočník, který následně spáchal na blízké stanici metra sebevraždu. Policie uvedla, že útočící Afroameričan ještě před tímto incidentem postřelil svou přítelkyni. Podle vzkazů, které napsal na sociální síti, mohl útočit, aby pomstil smrt Erica Garnera, jenž zemřel při zatýkání policií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu The New York Times jsou oběti prvními policisty zastřelenými ve službě od roku 2011.

Incident se odehrál ve čtvrti Brooklyn. Střelec podle zástupkyně šéfa newyorské policie Kim Roysterové ze strany spolujezdce přistoupil k policistům sedícím ve voze a zcela bez varování spustil palbu. Poté se uchýlil do stanice metra, kde se sám zabil. Vyšetřovatelé na místě nalezli střelnou zbraň.

"Byli zkrátka a jednoduše zavražděni," řekl ke smrti kolegů policejní komisař William Bratton. Dodal, že útočník měl poloautomatickou pistoli, kterou se pak střelil do hlavy.

Foto: Handout, Reuters

Zbraň, která se našla v metru u mrtvého útočníka

Policie na tiskové konferenci uvedla, že střelec byl identifikovaný jako 28letý Ismaaiyl Brinsley. Bratton řekl, že prozatím nic nenasvědčuje, že čin byl teroristickým aktem. Brinsley před útokem v Brooklynu postřelil svou přítelkyni a na jejím profilu na sociální síti Instagram nechal několik komentářů kritizujících policii.

Pomsta za Garnera

"Tohle může být můj poslední příspěvek," citovala AP jeden z komentářů, ke kterému byla připojena fotografie stříbrné pistole. Zmíněný příspěvek postupně získal více než 200 kladných hodnocení od ostatních uživatelů sociální sítě. V dalším komentáři podle policejních zdrojů AP napsal o zastřelení dvou "prasat" v odplatě za smrt Erica Garnera.

Foto: Stephanie Keith, Reuters

Vůz, v němž byli policisté zastřeleni

Černoch Garner zemřel během zatýkání, kterému se bránil a při kterém bělošský policista údajně použil nepovolený chvat. Velká porota se rozhodla policistu za Garnerovu smrt nestíhat, což vyvolalo řadu protestů po celých Spojených státech.

Vraždu již podle CNN odsoudil i americký prezident Barack Obama.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám