Hlavní obsah

Muž mířil na policisty banánem. Zadrželi ho a obvinili z trestného činu

Washington

Policisté v americkém státě Colorado zadrželi muže, který na ně na ulici namířil banán. Okamžitě byl obviněn z kriminálního činu. Místní komik se strážce zákona marně snažil přesvědčit, že banán tasil v rámci natáčení humorného skeče. Policii to neobměkčilo a muži nyní hrozí až tři roky vězení či pokuta do výše sto tisíc dolarů (dva milióny korun), napsal list The Daily Telegraph.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Článek

Dvojice policistů zdůvodnila zadržení komika Nathana Channinga tím, že ohrožoval jejich bezpečnost. Ani jasně žlutá barva a zaoblený tvar ovoce, které držel v ruce, je nepřesvědčilo o tom, že jde o žert.

„Mám výcvik a zkušenosti, díky čemuž jsem viděl střelné zbraně mnoha tvarů a barev a považoval jsem i tohle za zbraň,” odůvodnil Channingovo zadržení policista Joshua Bunch.

I když se na policejní výzvu komik okamžitě vzdal a s úsměvem se jim snažil záměr vysvětlit, duo v uniformách neobměkčil. Policie jej obvinila z trestného činu.

Banány se v zájmu americké policie letos neocitají poprvé. Před dvěma měsíci vyloupil obchod ve Filadelfii muž, který hrozil prodavači ovocem ukrytým v kapse. Lupič, po němž policie pátrala na základě záběrů bezpečnostní kamery, banán ukradl těsně před loupeží v tomtéž obchodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám