Hlavní obsah

Počasí kazí Američanům Díkůvzdání, hrozí dopravní chaos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Kvůli špatnému počasí muselo být ve středu na východním pobřeží Spojených států zrušeno nebo odloženo více než 450 letů. Omezení, která zasáhla mimo jiné New York, Boston, Washington či Filadelfii, zhatila plány miliónů Američanů cestujících kvůli nadcházejícímu svátku Dne díkůvzdání.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Letiště LaGuardia v New Yorku, kde den před Díkůvzdáním kvůli blížící se sněhové bouři museli zrušit nebo zpozdit množství letů.

Článek

Silný déšť, který bude místy přecházet ve sněžení, postihl celý pás severovýchodního pobřeží od státu Maine na severu až po Jižní Karolínu. Meteorologové už během dne předpovídali chaos v dopravě.

Sněhová pokrývka by měla dosáhnout 30 centimetrů. Problém způsobuje hlavně množství cestujících, kteří se na svátky vydají na cestu. Podle odhadů automobilové asociace AAA více než 130 kilometrů od místa svého aktuálního pobytu vyrazí až 46,3 miliónu Američanů. Asi devadesát procent z nich pojede autem.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Sníh si našel cestu i do vnitřků automobilů

Díkůvzdání je jedním z největších amerických svátků: připadá na čtvrtý listopadový čtvrtek, kdy se americké rodiny setkávají u tradičního jídla, kterým je nadívaný krocan. Poprvé svátek slavili evropští osadníci v Americe roku 1621 jako poděkování za sklizeň a přežití první zimy. Ve 20. století se tento den stal v USA postupně počátkem vánočních nákupů.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Sníh napáchal na severovýchodě USA značné škody

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám