Hlavní obsah

Polovina USA je pod sněhem. Pohřbená města už se ani nesnaží o odklízení

– Buffalo

Osm obětí už mají na svědomí velmi chladné počasí a silná sněhová bouře, které udeřily na severovýchod USA. Předpověď přitom není příznivá, v oblasti Buffala má dále sněžit a k dosavadním 1,5 metru sněhu nasněží za deset hodin dalších 30 až 40 centimetrů. Podle CNN pohřbil sníh polovinu území USA. Nejhůře jsou na tom státy New York, Michigan a Vermont.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buffalo se vypořádává s neobvyklou sněhovou nadílkouVideo: Reuters

 
Článek

Zatím poslední obětí je starší muž, který podlehl infarktu.

Mnohé rodiny jsou uvězněny ve svých zasněžených domech a nepočítají s tím, že se dostanou ven dříve než za několik dní. Na mnoha místech je kalamita a správa Buffala se tam ani nesnaží sníh odklízet.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Starosta města Byron Brown ocenil obětavost nejen záchranářů, kteří se musí brodit vysokým sněhem k ohroženým lidem, ale vůbec všech občanů. "Je jasné, že teď jsme jednotné Buffalo," řekl.

Foto: Pool, Reuters

Zasněžená oblast West Seneca ve státě New York

Mnohé domy zcela zmizely pod sněhem, požární stanice se proměnily v dočasné ubytovny, policisté vozí dětskou výživu malým dětem.

Střet chladného a teplého vzduchu nad jezery

Nezvykle chladné počasí postihlo všechny americké státy, ve většině se teplota pohybovala kolem nuly. Příčinou bohatých sněhových srážek je chladný arktický vzduch, který proudí směrem na jih a srazil se s teplým vzduchem nad Velkými jezery.

Foto: ČTK/AP

West Seneca ve státě New York pod přívaly sněhu

Guvernér státu New York Andrew Cuomo situaci popsal jako "historickou událost".

Foto: ČTK/AP

Lidé v zasněženém Lancasteru ve státě New York

Podle meteorologů by se situace měla o víkendu zklidnit. Má se ale také oteplit a hrozí nová pohroma, tentokrát v podobě záplav.

Foto: Reuters

Automobil pohřbený ve sněhu na mezistátní silnici I 190 ve státě New York

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám