Hlavní obsah

Spojené státy sevřela zima, mrzne i na Floridě

New York
Aktualizováno

Zima typická spíše pro leden a únor sevřela Spojené státy od severu po jih. Mrzne dokonce i na Floridě. Ve státě New York se k tomu potýkají s následky sněhové bouře, závěje jsou místy více než metr vysoké a v okolí Buffala vyhlásily úřady stav ohrožení. Obětí je nejméně šest.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh ochromil BuffaloVideo: Reuters

 
Článek

„Nepamatuji, že by kdy napadlo tolik sněhu za tak krátký čas, a nemyslím si, že to vůbec někdo pamatuje,“ řekl stanici CNN Mark Poloncarz z okresu Erie ve státě New York. Tam si bouře vyžádala nejméně pět lidských životů.

Tři lidé ve městě Buffalo zemřeli na infarkt, když odklízeli sníh ke zpřístupnění svého domu či auta. Další tři podobná úmrtí hlásí státy New Hampshire a Michigan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: ČTK/AP

Sněhová bouře v Buffalu

Buffalo a okolí se potýkají s nebývalou sněhovou nadílkou – na některých místech má napadnout do čtvrtka až 1,8 metru sněhu. Tamní policisté v úterý pomáhali více než stovce řidičů, které bouře uvěznila na cestě.

Ve sněhové bouři bylo v Buffalu vidět sotva na krok

Policisté na skútrech jim rozváželi přikrývky a potraviny. Uzavřeno bylo kvůli sněhu celkem 215 kilometrů dálnic, uvedla ČTK.

Foto: The Buffalo News, Harry Scull Jr., ČTK/AP

Zimní počasí v Bostonu

Sníh leží na více než polovině území Spojených států a teploty pod nulou zaznamenali v úterý ráno i ve všech 50 federálních státech. V několika z nich se mrazy blíží zimním rekordům. Například v Milwaukee naměřili teplotní rekord minus osm stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám