Hlavní obsah

V Mexiku zadrželi starostu podezřelého z únosu 43 studentů

– Mexiko

V Mexiku v úterý zadrželi starostu města Iguala a jeho manželku, kteří jsou podezřelí ze zorganizování únosu 43 studentů, po nichž se už více než měsíc marně pátrá. Podle tiskových agentur to oznámila mexická policie.

Foto: Stringer/Files, Reuters

José Luis Abarca

Článek

José Luis Abarca se i s manželkou ukrývali na předměstí Mexika. Starosta Igualy, která leží na jihozápadě země, je považován za toho, kdo nařídil odstranění čtyř desítek středoškolských studentů. Tamní policie napojená na podsvětí je podle vyšetřování odvlekla 26. září a poté předala členům zločinecké organizace Guerreros Unidos.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ještě před touto událostí místní ozbrojené síly zahájily palbu na autobusy a na auta a zabily přitom šest lidí. Údajně i tento zločin má na svědomí Abarca.

Podle vyšetřovatelů starosta chtěl odstraněním studentů zabránit, aby rušily projev jeho ženy, která byla předsedkyní místního sdružení na pomoc chudým. Manželka María de los Ángeles Pinedaová prý pochází z rodiny drogových dealerů napojené na kartel Beltrán-Leyva a má být i členem Guerreros Unidos.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že místní politici a zkorumpovaní policisté spolupracují se zločinci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám