Hlavní obsah

Dva americké státy zavádí kvůli ebole karanténu pro zdravotníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americké státy New York a New Jersey začaly automaticky umísťovat do karantény zdravotnické pracovníky vracející se ze západoafrických zemí zasažených ebolou. Stejný krok nyní zvažuje rovněž federální vláda Spojených států, píše agentura Reuters.

Foto: Darren Abate, Reuters

Zdravotníci v ochranných oblecích při nácviku opatření proti ebole na vojenské základně v americkém San Antoniu.

Článek

Opatření se týká zdravotnických pracovníků, kteří se z postiženého regionu vrací přes newyorské mezinárodní letiště J. F. Kennedyho nebo letiště Newark v sousedním New Jersey.

Rozhodnutí států New York a New Jersey přišlo poté, co se potvrdilo, že lékař, který se nedávno vrátil ze západní Afriky do New Yorku, měl pozitivní testy na ebolu.

Jako první byla v důsledku tohoto rozhodnutí umístěna do karantény zdravotnice, která po ošetřování pacientů v západní Africe dorazila na letiště Newark.

Ebola je virové onemocnění způsobující vysokou horečku a krvácení. Zatím proti němu neexistuje žádný schválený lék ani vakcína, takže úmrtnost na nákazu je vysoká. Ebola se přenáší přímým kontaktem s tělními tekutinami nakažených.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám