Hlavní obsah

Američan se přiznal k sedmi vraždám. Policie ho nesledovala, přestože napadal ženy

Gary

Překvapení se dočkala policie v americkém státě Indiana, když kvůli vraždě 19leté prostitutky Afrikky Hardyové zatkla 43letého Darrena Vanna. Bývalý příslušník námořní pěchoty se přiznal nejen k uškrcení dívky, ale i k zabití dalších šesti žen. Policie ho však neměla v hledáčku, přestože se v posledních letech stupňovalo jeho násilí vůči ženám a byl odsouzený za znásilnění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Indianě pátrá po dalších obětech sériového vrahaVideo: Reuters

 
Článek

Tělo uškrcené Afrikky Hardyové bylo objeveno v pátek ve vaně v motelu v indianském Hammondu. Na policii se obrátil její známý, když ji nemohl najít. Záhy byl dopaden její zákazník Darren Vann, který se policii k činu přiznal.

Foto: Lake County Sheriffs Dept, Reuters

Darren Vann

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Doznal však také, že sprovodil ze světa dalších šest žen. Uvedl i, kde jsou jejich těla. Jedno bylo objeveno v sobotu a dalších pět v neděli. Šlo o ženy ve věku mezi dvaceti a čtyřiceti lety. Všechny zabil v poslední době.

Foto: Lori Townsend, ČTK/AP

Archivní foto uškrcené Afrikky Hardyové

Vann ale vypověděl, že možná během dvaceti let zabil ještě další lidi. Policisté nyní zjišťují, zda není jeho obětí víc. Starostka města Gary v Indianě, kde žil, uvedla, že je to obtížné: „Útočil na ty, u nichž bylo méně pravděpodobné, že budou nahlášeni jako nezvěstní.“

Policie Vanna nesledovala

Podle agentury AP policie v případu zřejmě selhala, protože agresivita Vanna vůči ženám v posledních letech rostla. Byl na úředním seznamu sexuálních násilníků, přesto policejní šéf ve městě Gary Larry McKinley řekl: „Neměli jsme ho v hledáčku.“ Přiznal, že před víkendovým zatčením nikdy nebyl podezírán z vražd.

Foto: Jim Young, Reuters

Dům sériového vraha Darrena Vanna v indianském Gary

Protože byl veden jako sexuální násilník, v září jej zkontrolovala policie v místě jeho bydliště v Indianě. Stačilo jí, že se zdržuje v místě pobytu, které uvedl.

V roce 2004 přitom Vann napadl ženu, kterou přiškrtil, polil benzínem a hrozil, že ji zapálí. Byl odsouzen na rok do vězení. V roce 2009 byl odsouzen za znásilnění v Texasu. Oběť tehdy řekla policii, že když přišla do jeho bytu v Austinu, srazil ji k zemi a začal škrtit. Několikrát ji udeřil do obličeje a vyhrožoval jí zabitím.

Foto: Lori Townsend, ČTK/AP

Zavražděná Afrikka Hardyová

O rok později byl propuštěn na svobodu. Tresty dostal nízké, protože se vždy přiznal. Podle texaských úřadů u něj navíc byla jen malá pravděpodobnost, že by se dopouštěl dalšího násilí.

Foto: M. Spencer Green, ČTK/AP

Dům další, kde našli další z obětí Darrena Vanna

Rodina jedné z obětí, 28leté Teairy Bateyové, si stěžovala, že policie nevěnovala případu jejího zmizení velkou pozornost. Zavražděná byla nezvěstná od konce ledna, šlo ale o dívku se značnými problémy, bývalou prostitutku, která trpěla schizofrenií, byla HIV pozitivní a závislá na kokainu.

Foto: M. Spencer Green, ČTK/AP

Dům , kde byla nalezena jedna z obětí Darrena Vanna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám