Hlavní obsah

Bidenova syna kvůli kokainu propustili z námořnictva

Washington

Syna amerického viceprezidenta Josepha Bidena propustili z námořnictva kvůli drogám. Je to už podruhé, co se Bidenův potomek zapletl s drogami. Biden je přitom hlasitým kritikem drog.

Foto: ČTK/AP

Viceprezident USA Joseph Biden

Článek

„Bylo mi životní ctí sloužit v americkém námořnictvu, hluboce lituji, že můj čin vedl k mému administrativnímu propuštění, a je mi z toho trapně. Respektuji rozhodnutí námořnictva,” uvedl ve čtvrtečním prohlášení Biden mladší.

Hunter Biden nastoupil k námořnictvu loni, ale dlouho v něm nepobyl. Po pozitivním testu na kokain ho letos v únoru vyloučili. Biden mladší pracoval na částečný úvazek v oddělení veřejných záležitostí v Norfolku ve státě Virginie. Nyní působí v jedné investiční společnosti.

Související téma

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Americký viceprezident Joe Biden v Litvě

Viceprezident Biden se k záležitosti nevyjádřil. Bylo to přitom už podruhé, co byl jeho potomek přistižen s kokainem. Před pěti lety se na veřejnosti objevilo video z večírku ve státě Delaware, na němž Bidenova dcera Ashley šňupala lajny bílého prášku. Ani tehdy to Biden, který je hlasitým odpůrcem drog, nekomentoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám