Hlavní obsah

V Kanadě vykolejil vlak, vybuchly vagóny s ropou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nákladní vlak naložený mimo jiné ropnými produkty v úterý vykolejil v centrální Kanadě. V soupravě sta vagónů dva vybuchly. Podle agentury Reuters nejsou na místě hlášeni žádní zranění ani mrtví.

Foto: Wadena News, Reuters

Výbuch vagónů po vykolejení u města Clair v kanadské provincii Saskatchewan

Článek

Ve vlaku kanadských státních drah poháněném třemi lokomotivami byla podle informací tamního úřadu pro bezpečnost v dopravě seřazena stovka vagónů převážejících různé materiály včetně ropných produktů. Celkem 26 z nich včetně šesti převážejících nebezpečné látky vykolejilo.

Plameny z požáru podle svědků sahaly do výše až deseti metrů. Z vlaku stoupá toxický kouř, který může ohrozit zdraví lidí v okolí.

Foto: Wadena News, Reuters

Trosky vykolejeného vlaku

Policie nechala evakuovat oblast vzdálenou do osmi kilometrů od místa nehody, k níž došlo poblíž obce Clair, necelých 200 kilometrů východně od města Saskatoon v provincii Saskatchewan. Právě tam vlak, který vyjel z Winnipegu, mířil.

Kvůli nehodě byla uzavřena část blízké dálnice číslo 5.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vlaku v Kanadě

Kanada zaznamenala v poslední době několik podobných nehod, z nichž některé měly pro obyvatele okolí daleko vážnější následky. Nejničivější taková nehoda se stala loni v červenci v provincii Quebec. Vykolejil při ní vlak, který se samovolně rozjel a vybuchl v centru města Lac-Mégantic, kde zabil 47 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám