Hlavní obsah

Zpravodajec: Obama buď nečte bezpečnostní svodky, nebo plácá

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Barack Obama podráždil americkou zpravodajskou komunitu, když v neděli v televizním rozhovoru prohlásil, že podcenila vývoj v Sýrii, což vedlo k nástupu Islámského státu.

Foto: Larry Downing, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

Odvolal se přitom na střechového šéfa tajných služeb Jima Clappera. [celá zpráva]

„Prezident buď nečte zpravodajské svodky, které dostává, nebo plácá hovadiny,“ citoval server The Daily Beast bývalého činitele Pentagonu, který podrobně pracoval na vyhodnocování hrozby sunnitských radikálů v Sýrii a Iráku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Clapper si tento měsíc v rozhovoru pro deník The Washington Post sice sypal popel na hlavu, ale jiní důstojníci bili na poplach celé měsíce.

Ještě nedávný šéf vojenské rozvědky DIA Michael Flynn v lednu v Kongresu varoval, že hnutí, tehdy se ještě označující jako Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL), se pokusí uchvátit území ještě letos.

V té době už islamisté ovládali irácká města Ramadí a Fallúdža. Samotný Clapper při tomtéž slyšení upozorňoval, že tři hlavní uskupení radikálů v Sýrii, včetně ISIL, jsou magnetem pro bojovníky z ostatních částí světa.

Sílí tedy podezření, že ten, kdo zaspal, byl prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám