Hlavní obsah

Propuštěný Američan uřízl kolegyni hlavu

Oklahoma City

Policie v Oklahomě zadržela muže, který po propuštění z práce uřízl jedné kolegyni hlavu a druhou zranil. Zastavila ho až střelba z pistole dalšího zaměstnance, který byl současně rezervním policistou.

Foto: Oklahoma Department of Corrections/Handout, Reuters

Alton Alexander Nolen

Článek

Incident se stal v továrně potravinářské společnosti Vaughan Foods ve městě Moore ve čtvrtek odpoledne. Třicetiletý Alton Nolen, který měl už dříve oplétačky se zákonem, neunesl to, že byl propuštěn.

Bezprostředně poté se vydal na parkoviště, nastoupil do auta, s ním najel do jiného vozu u vstupu do podniku. Pak vrazil do první kanceláře, kde s nožem zaútočil na 54letou zaměstnankyni. „Během útoku uřízl oběti hlavu,“ potvrdila policie.

Nolen napadl ještě na druhou ženu ve věku 43 let. Ta vyvázla jen se zraněními, jelikož zasáhl podnikový manažer, který je rovněž policistou v záloze. Nolena postřelil. „Rozhodně jí zachránil život,“ komentoval policejní seržant Jeremy Lewis.

Podle něj Nolen útok nepromýšlel a oběti byly náhodné. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) ale prošetřuje tvrzení spolupracovníků, že se je Nolen snažil přimět k přestoupení na islám.

Reklama

Výběr článků

Načítám