Hlavní obsah

USA zavedly sankce proti radikálním islamistům

Washington

Spojené státy ve středu označily dvě desítky jednotlivců a skupin jako zahraniční teroristy nebo ty, kdo napomáhají teroristické činnosti. Spojeným státům, které pokračují v tažení proti radikálům v Sýrii, to umožňuje zmrazit jim majetek a zablokovat finanční transakce, napsala dnes agentura Reuters.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Ministr zahraničních věcí USA John Kerry

Článek

Jako zahraniční teroristické bojovníky označilo americké ministerstvo zahraničí deset lidí a dvě skupiny. Je mezi nimi mimo jiné oblastní velitel radikálního hnutí Islámský stát pro oblast syrského Homsu Amru Absí nebo skupina s marockým vedením Harakat šám al-islám působící v Sýrii.

Americké ministerstvo financí určilo 11 osob a jednu společnost jako globální teroristy. Jedním z nich je Tarchan Batirašvili, Čečenec pocházející z Gruzie, který působí v Sýrii a vykonával vysoké velitelské funkce v hnutí IS.

Společností jmenovanou ministerstvem financí je Hilal Ahmar Society Indonesia, která je podle tohoto amerického úřadu humanitární větví islamistické organizace Jemaah Islamiyah, napojené na teroristickou síť Al-Káida.

Reklama

Výběr článků

Načítám