Hlavní obsah

V Peru zadrželi kvůli drogám člena Berdychova gangu

– Praha/Lima • Aktualizováno

Peruánští policisté zadrželi na mezinárodním letišti v Limě dva drogové kurýry české národnosti. Našli u nich téměř tři kilogramy kokainu, jež měly být přepraveny do zahraničí. Jedním ze zadržených je Jiří Večeřa, který byl v ČR v minulosti odsouzen v kauzách tzv. Berdychova gangu. Peruánská policie o tom informovala na svém webu. Na kauzu upozornil server Tíseň.tv.

Foto: Profimedia.cz

Peruánská policie. Ilustrační foto

Článek

Zadržení dvou českých občanů potvrdilo Novinkám Ministerstvo zahraničních věcí ČR. Peruánská strana ho uvědomila už v úterý.

Čtyřicetiletého Večeřu a o 12 let staršího Michaela Juriče zadrželi policisté u přepážky letecké společnosti Iberia. Při prohlídce jejich zavazadel našli tři skleněné lahve, které obsahovaly 2,776 kilogramu tekutého alkaloidu kokainu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Advokát Jaroslav Ortman, který Večeřu dříve zastupoval u soudu při projednávání jeho žádosti o podmíněné propuštění z vězení, potvrdil pouze to, že má informace o zadržení Čecha v Limě. Jméno odmítl komentovat. Současně uvedl, že jeho někdejšímu klientovi se nyní nelze dovolat.

České soudy Večeřovi v roce 2007 pravomocně uložily 12,5 roku vězení. V první části rozsáhlého procesu s takzvaným gangem Davida Berdycha tehdy dostalo tresty celkem 11 lidí, a to za loupežná a často ozbrojená přepadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám