Hlavní obsah

Na doživotí odsouzený školní vrah v Ohiu utekl z vězení, hned ho dopadli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Columbus
Aktualizováno

Policie v Limě v americkém státě Ohio v pátek nedlouho po jeho útěku z vězení Allen Oakwood dopadla 19letého TJ Lanea, jenž před dvěma lety na střední škole v Chardonu zastřelil své tři spolužáky a tři lidi zranil. K soudu pak přišel s nápisem Zabiják na triku a při výpovědích pozůstalých se smál a urážel je. Lane utekl ještě s jedním vězněm.

Foto: Duncan Scott/The News-Herald/Pool., Reuters

TJ Lane si loni u soudu rozhalil košili a ukázal přítomným triko s nápisem Zabiják.

Článek

Lanea policisté zadrželi jen několik hodin poté, co uprchl. Do pátrání po něm se zapojily desítky policistů a vrtulník s termovizí. Okolnosti jeho útěku z vězení s nejpřísnější ostrahou jsou nejasné.

„Jsem znechucena. Jsem vyděšena a nevím, co dělat. Nemohu tomu uvěřit,“ řekla po jeho útěku Dina Parmertorová, jejíhož 16letého syna tehdy Lane zastřelil.

Kromě Lanea se na svobodu dostal i 45letý Clifford Opperud, odsouzený za loupež a únos. Je stále na svobodě. Nakrátko se podařilo utéct ještě třetímu vězni, ale ten byl záhy zadržen.

TJ Lane dostal za vraždy spolužáků tři doživotí, ačkoliv obhajoba argumentovala, že trpí psychózou a halucinacemi. Ve školní kantýně v únoru 2012 vypálil z pistole deset ran. Kromě Parmertora zastřelil ještě 16letého Demetria Hewlina a o rok staršího Russella Kinga.

K soudu přišel s trikem s nápisem Zabiják a příbuzné svých obětí urážel. „S..u na vás všechny,“ řekl jim a ukázal vztyčený prostředník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám