Hlavní obsah

Jezero v Mexiku vyplavilo stovky tisíc mrtvých ryb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ciudad de México

Stovky tisíc uhynulých ryb se objevily v uplynulém týdnu na březích jezera Cajititlán v mexickém státě Jalisco. Místní úřady tvrdí, že jde o přirozený úhyn. Státní úřady tomu ale nevěří a poukazují na špatnou správu. Uvedl to server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V mexickém jezeře uhynuly statisíce rybVideo: Reuters

 
Článek

Devět kilometrů dlouhé a dva kilometry široké jezero vzdálené zhruba 500 kilometrů od metropole Mexika vyplavilo téměř 50 tun ryb algansea ocotlánská a dá se očekávat, že úhyn bude pokračovat, uvedla britská stanice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle místních úřadů je to součástí „přirozeného cyklu“. Státní úřady ale mají jiný názor a poukazují na zanedbání ze strany místní správy. „Nemáme žádné důkazy svědčící o tom, že je to přirozené a cyklické. Naopak, je tady řada faktorů hovořících o tom, že to je zapříčiněno špatnou správou vody,“ řekla státní ministryně životního prostředí María Magdalena Ruíz Mejíaová.

Foto: Reuters

Uhynuly stovky tisíc ryb.

Ministryně dodala, že na vině může být kal z místních čističek vody.

Podle úřadů ale zdraví lidí ohroženo není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám