Hlavní obsah

Devítiletá dívka zastřelila samopalem instruktora

Novinky, vps

K tragické nehodě došlo v pondělí ráno na střelnici v americkém státě Arizona. Devítiletá dívka tam trefila střelou ze samopalu uzi do hlavy instruktora, který jí ukazoval, jak se zbraní zacházet. Muže letecky transportovali do nemocnice, večer téhož dne ale na následky zranění zemřel, uvedl server CNN.

BEZ KOMENTÁŘE: Instruktor a dívka na střelnici, video končí těsně před zásahem

 
Článek

Dívku, jejíž identita nebyla zveřejněna, doprovázeli na střelnici Bullet and Burgers u White Hills její rodiče. Střelnice na svých webových stránkách uvádí, že děti ve věku osmi až 17 let mohou střílet v případě, kdy je doprovází rodič nebo opatrovník.

Úřady v úterý zveřejnily video zachycující incident. Na záběrech je 39letý armádní veterán a instruktor Charles Vacca, který stojí vedle dívky. Ukazuje jí, jak zbraň držet, a nechá ji vystřelit jednu ránu. Pak nastavil na samopalu automatický režim a pobídl ji k další střelbě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Děvče vystřelilo sérii ran, zpětný ráz na ni ale byl moc silný a nad zbraní ztratila kontrolu. Ruce i se samopalem jí vylétly nad hlavu, jedna ze střel trefila Vaccu do hlavy. Video, které zřejmě pořídili rodiče holčičky, končí těsně před zásahem.

Žádné obvinění nevznesou

Instruktora letecky transportovali do asi sto kilometrů vzdálené nemocnice v Las Vegas, kde o několik hodin později na následky zranění zemřel.

Muž byl ženatý a měl děti.

Místní šerif Jim McCabe pro server L. A. Times uvedl, že ve věci nebude vzneseno žádné obvinění, protože střelnice má řádnou licenci.

„Nemůžete dát devítiletému uzi a očekávat, že tu zbraň zvládne,“ vyjádřil se pro AP k případu, který vyvolal vlnu pobouření, odborník na zbraně Ronald Scott.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám