Hlavní obsah

V Arkansasu se srazily vlaky, vagóny zůstaly poházené jako hračky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva nákladní vlaky se v neděli čelně srazily na severu amerického státu Arkansas. Dva lidé při nehodě zemřeli, další dva jsou zranění, uvedla agentura AP s odkazem na místní policii. Po havárii na místě začalo hořet.

Foto: Melissa Sue Gerrits, ČTK/AP

Místo neštěstí v Arkansasu.

Článek

Zhruba 500 lidí z nejbližšího okolí nehody úřady vyzvaly, aby kvůli požáru a stoupajícímu dýmu opustili své domovy.

Vlaky se střetly kolem třetí hodiny ráno místního času poblíž městečka Hoxie na severovýchodě Arkansasu. Většina evakuovaných se už pak dopoledne mohla vrátit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Hořela motorová nafta a došlo také k proražení cisterny převážející alkoholický nápoj,“ uvedl mluvčí odboru pro mimořádné situace státu Arkansas Kendell Snyder.

Foto: Melissa Sue Gerrits, ČTK/AP

Vagóny se po srážce

„Příčinu nehody neznáme. Nevíme, proč se tyto vlaky dostaly na stejnou kolej,“ řekl šéf odboru pro mimořádné situace Buddy Williams. Podle jeho slov nebyl zraněný nikdo z místních obyvatel.

Obě oběti havárie jsou drážní zaměstnanci firmy Union Pacific, kteří jeli ve vlacích.

Od roku 2012 je to druhý případ čelní srážky vlaků železniční společnosti Union Pacific. Při tehdejší nehodě v Oklahomě zemřeli tři zaměstnanci firmy a čtvrtý se zranil.

Foto: Melissa Sue Gerrits, ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám