Hlavní obsah

Robin Williams trpěl Parkinsonovou chorobou, oznámila manželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární herec Robin Williams, který počátkem týdne ve svém domě v Kalifornii spáchal sebevraždu, trpěl Parkinsonovou chorobou v raném stadiu. Ve čtvrtek to oznámila jeho manželka.

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Robin Williams

Článek

Susan Schneiderová uvedla, že si Williams svůj stav uvědomoval, ale nebyl „zatím připraven sdělit ho veřejně“.

„Doufáme, že ve světle Robinovy tragické smrti najdou ostatní sílu vyhledat péči a podporu, kterou potřebují k léčbě čehokoli, s čím bojují a čemu čelí, takže jejich obavy nemusí být takové,“ uvedla Schneiderová v prohlášení.

Parkinsonova choroba je degenerativní onemocnění nervové soustavy, která souvisí se ztrátou nervových buněk v mozku. Pacient postupně stále hůře kontroluje svůj pohyb. Lékaři nemoc neumí vyléčit.

Jen v Evropě choroba sužuje více než 1,2 miliónu lidí. Odhaduje se, že v ČR jí trpí okolo 20 tisíc lidí. Nejčastěji choroba postihuje osoby mezi 50. a 60. rokem života.

Hollywoodské hvězdy vzpomínají na Robina WilliamseVideo: Novinky/Reuters

Williams, který proslul také rolemi ve filmech Dobré ráno, Vietname nebo Dobrý Will Hunting, trpěl také depresemi a úzkostmi, potvrdila Schneiderová. Podle tvrzení přátel měl v poslední době i velké finanční těžkosti. [celá zpráva]

Herec se v pondělí oběsil ve své ložnici. Měl také pořezané levé zápěstí. Bylo mu 63 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám