Hlavní obsah

Kvůli sesazení postřelil muž v Chicagu svého šéfa, pak se zabil

Chicago

Jeden mrtvý a další kriticky zraněný zůstali ležet na chodbě jedné administrativní budovy v Chicagu po vyhrocené debatě o nepříznivých kariérních vyhlídkách. Když se zaměstnanec technologické firmy dozvěděl o svém sesazení na méně významnou pozici, střelil podle policie šéfa firmy do hlavy, načež sám spáchal sebevraždu. Zraněný byl v kritickém stavu převezen do nemocnice.

Foto: Jim Young , Reuters

Chicagský policista. Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo v budově patřící finančnímu ústavu Bank of America, kde má kanceláře i řada jiných firem, uvedla agentura AP.

Policie ráno zajistila okolí budovy sídlící ve finančním srdci Chicaga, pouhé dva bloky od druhého nejvyššího mrakodrapu v USA Willis Tower. Průběh i výsledek události byl však podle policejního náčelníka Garryho McCarthyho patrný hned poté, co policisté dorazili na místo činu do 17. patra budovy.

Devětapadesátiletý muž přišel za o pět let mladším šéfem firmy ArrowStream, vytáhl pistoli, o kterou se muži chvíli přetahovali, a poté jej střelil do hlavy a do břicha. Pak obrátil zbraň proti sobě. "Zjevně byl zoufalý z toho, že byl degradován," řekl McCarthy, podle něhož tuto verzi potvrdilo deset svědků.

Podle listu Chicago Tribune byla společnost v problémech a propouštěla či přeřazovala na nižší pozice řadu lidí. Střelce samotného to postihlo minulý pátek a na čtvrtek požádal šéfa o schůzku mezi čtyřma očima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám