Hlavní obsah

Blesk zabíjel na pláži v Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Blesk zabil v neděli na známé pláži Venice Beach v Los Angeles jednu osobu a nejméně dalších osm lidí zranil. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na americkou záchrannou službu. Všichni zranění museli být hospitalizováni v nedaleké nemocnici.

Foto: Jonathan Alcorn , Reuters

Policie v Los Angeles

Článek

Blesk zasáhl lidi procházející se kolem druhé hodiny odpoledne místního času (23:00 SELČ) po pláži, někteří ze zraněných byli ve vodě. Američtí meteorologové předpovídali na neděli pro oblast Los Angeles bouřky.

Z místa neštěstí záchranáři odvezli do nemocnice i dvacetiletého muže, i přes pokusy o oživení ho ale museli po příjezdu prohlásit za mrtvého. Přesná příčina smrti zatím nebyla stanovena. V kritickém stavu je i jedna další osoba, uvedla mluvčí losangelských hasičů Katherine Mainová. Ostatní oběti, včetně patnáctiletého chlapce, byly zraněny lehce.

Úder blesku provázel zvuk hromu připomínající mohutný výbuch, popsali svědci. „Na obloze byly obrovské blesky a poté přišel ten nejhlasitější hrom, který jsem kdy slyšel,” uvedl pro televizi KCAL-TV jeden z návštěvníků pláže Joe Doro.

Zásah bleskem může způsobit srdeční zástavu, ochromení nervového systému, nebo bolest svalů, hlavy či zmatenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám