Hlavní obsah

Američan, který na Kubu unesl letadlo, jde na 20 let do vězení

– Miami

Na 20 let do vězení poslal ve čtvrtek americký soud na Floridě Williama Pottse, který v roce 1984 unesl americký dopravní letoun na Kubu. V noci na pátek o tom informovala agentura Reuters. Potts na Kubě strávil takřka 30 let, z toho 13 let za mřížemi kvůli únosu, do Spojených států se vrátil na konci loňského roku.

Foto: Reuters

William Potts se vrátil do USA

Článek

Sedmapadesátiletý Potts si podle verdiktu může po sedmi letech v káznici požádat o podmínečné propuštění. Obhajoba se snažila přimět soud ke shovívavosti, mimo jiné upozorňovala na to, že Potts si kvůli únosu letadla odpykal již na Kubě "velmi dlouhý trest ve vězení, které je známo jako jedna z nejhorších pekelných děr na světě".

Potts byl za mlada revolucionářem a za svůj domov si v roce 1984 zvolil Kubu. S pomocí pistole unesl linkový spoj a přinutil piloty, aby na komunistické Kubě přistáli. K Pottsově překvapení ho ale tamní soudy poslaly za vzdušné pirátství na 13 let do vězení. Když se dostal na svobodu, oženil se s Kubánkou a živil se jako farmář. Má dvě dcery, které od roku 2012 žijí v USA.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Loni se s americkými úřady dohodl na vystavení pasu, aby se mohl do vlasti vrátit. Opakovaně totiž tvrdil, že se mu po USA stýská. Hned po příletu do Miami byl zatčen a obviněn. Hrozilo mu až doživotní vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan, který před 30 lety unesl letadlo na Kubu, se vrací domůVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám