Hlavní obsah

Bergdahl se může vrátit do služby

– Washington • Aktualizováno

Americký seržant Bowe Bergdahl, jehož po pěti letech věznění v květnu vydali povstalci v Afghánistánu, podstoupil v armádní nemocnici v San Antoniu terapie a vrací se do aktivní služby.

Foto: U.S. Army/Handout via Reuters , Reuters

Bowe Bergdahl

Článek

Nejmenovaný armádní zdroj řekl stanici CNN už dříve, že by se Bergdahl mohl vrátit do služby už v pondělí. Pentagon to posléze potvrdil s tím, že bude pracovat na velitelství Páté armády na základně Fort Sam Houston.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Afghánští povstalci Bergdahla propustili výměnou za pět členů hnutí Tálibán vězněných Američany na Guantánamu. Někteří to kritizovali a tvrdili, že Bergdahl je dezertér a navíc ohrozil své kolegy, kteří ho pak hledali. Objevila se i tvrzení únosců, že s nimi voják dobře vycházel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Předání Bowea BergdahlaVideo: Reuters

Tehdy ještě vojín Bergdahl zmizel na konci června 2009 v provincii Paktika. Vyšetřovatelé pak zjistili, že svůj post opustil ze své vůle. Nebylo však jasně stanoveno, že je Bergdahl zběh, protože nikdo neznal jeho důvody.

Američtí představitelé po nedávném vydání Bergdahla slibovali, že vyšetřování bude dokončeno.

Reklama

Související články

Amerického vojáka Bergdahla drželi v kleci

Americký voják Bowe Bergdahl, vyměněný nedávno za pětici vězněných představitelů Tálibánu, byl během svého pětiletého zajetí v Afghánistánu fyzicky týrán....

Výběr článků

Načítám