Hlavní obsah

Obama je neschopný, prohlašovala prý podnapilá Clintonová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi prezidentem USA Barackem Obamou a jeho bývalou ministryní zahraničí nepanují podle amerického publicisty Edwarda Kleina dobré vztahy. Clintonová, o níž se stále spekuluje, že by mohla na nejvyšší úřad kandidovat, podle něj loni na školním srazu po několika skleničkách prohlašovala, že je „nekompetentní a neschopný”, a nešetřila vulgaritami.

Článek

„Když se jí přátelé zeptali, co si opravdu myslí o prezidentovi, pod nímž sloužila čtyři roky, opřela se do Obamy s náruživostí, která je všechny překvapila,” citoval deník The Daily Mail z Kleinovy knihy Blood Feud.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„S Obamou je to tak, že nemá zájem, a polovinu doby to nikdo neřídí. Taková je Obamova prezidentura. Z Obamy se stal vtip. Nedá se tomu zku...ovi věřit,” měla uvést Clintonová dva měsíce po loňském odchodu z vlády během setkání se svými spolužáky z univerzity v restauraci v jejím domovském městě Chappaqua ve státě New York.

Dále pak prý prohlásila, že ji a jejího manžela exprezidenta Billa Clintona Obama přehlíží. Clintonovi mu však údajně slíbili, že mu pomohou se znovuzvolením v roce 2012, když pak Obama podpoří Hillary ve volbách v roce 2016.

Clintonová má prý zdravotní potíže

Klein ale nepřímo před volbou Clintonové varuje. V rozhovoru pro televizi Fox News uvedl, že za odchodem Clintonové z vlády byly vážné problémy se srdeční chlopní, kvůli kterým musí pravidelně docházet na pozorování.

Související témata

Foto: Jim Young, Reuters

Hillary Clintonová

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Americký prezident Barack Obama

Bývalý zahraničí redaktor časopisu Newsweek napsal o Obamovi i Clintonových několik knih, v nichž si nebere servítky na jejich adresu. Publikace se dočkaly kritiky za nepřesnosti a chyby, a to také od republikánů. Jeho starší biografii Clintonové kritizoval i John Podhoretz, příznivec exprezidenta George W. Bushe, který mu připravoval projevy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám