Hlavní obsah

Jednoho z nejhledanějších narkobaronů dopadli, když slavil výhru Mexika nad Chorvatskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Mexičtí vojáci dopadli šéfa drogového kartelu v Tijuaně Fernanda Sancheze Arellana, který patřil k nejhledanějším pašerákům drog Mexikem a Spojenými státy. Muž, za jehož dopadení byla odměna pět miliónů dolarů, byl podle místních úřadů dopaden, když slavil vítězství Mexika nad Chorvatskem na fotbalovém mistrovství světě v Brazílii.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Sanchez Arellano, zvaný El Ingeniero, na policejních fotografiích.

Článek

Sedmatřicetiletý Fernando Sanchez Arellano, zvaný inženýr (El Ingeniero), byl zatčen v jednom domě rezidenční čtvrti pohraničního města Tijuana na pomezí Mexika a USA. Stalo se tak hodinu po skončení pondělního fotbalového zápasu, když vítězství zapíjel s přáteli, uvedl v úterý představitel mexických bezpečnostních složek.

Kartel v Tijuaně založilo podle agentury AFP začátkem 90. let minulého století deset bratrů. Arellanové Félixové vedli gang, který převážel drogy z Mexika do USA a byl zodpovědný za stovky vražd. Stal se i předlohou pro film Traffic – nadvláda gangů.

Mexická a americká policie ale v první dekádě 21. století začala proti kartelu tvrdě vystupovat a citelně ho oslabila. Někteří z bratrů jsou ve vězení, další přišli o život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám