Hlavní obsah

Exprezident Bush oslavil 90. narozeniny seskokem na padáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident George Bush starší oslavil své čtvrteční devadesáté narozeniny seskokem na padáku. Bush takto oslavil již své pětaosmdesáté, osmdesáté a pětasedmdesáté narozeniny.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Bývalý prezident USA George H. W. Bush (vpředu) oslavil 90. narozeniny seskokem na padáku.

Článek

Exprezident, který má potíže s nohama a pohybuje se na vozíku, tak dodržel slib, který učinil před pěti lety. Tehdy prohlásil, že devadesátku oslaví s padákem.

Televize Fox News uvedla, že Bush skočil z helikoptéry v tandemu s Mikem Elliottem, což je vysloužilý příslušník amerického vojenského parašutistického sboru Golden Knights. S Elliottem Bush skočil i před pěti lety.

Nynější seskok se uskutečnil poblíž Bushova letního sídla Walker's Point ve státě Maine. K helikoptéře Bushe doprovodila rodina, která mu ještě před startem zazpívala narozeninovou píseň Happy Birthday.

Elliot s Bushem vyskočil ve výšce zhruba dva kilometry. Dvojice se na padáku v amerických národních barvách, tedy červené, modré a bílé, snesla na prostranství před kostelem svaté Anny, kde Bushova rodina čekala.

Bush starší poprvé vyskočil z letadla během druhé světové války, když jeho letoun byl nad Pacifikem sestřelen. Později se rozhodl pro seskok ke svým 75. narozeninám a následně takto slavil životní jubilea v pětiletých intervalech. Celkem má podle AP na kontě osm seskoků.

Reklama

Výběr článků

Načítám