Hlavní obsah

Za tři dny v Sao Paulu vypukne mistrovství, městem ale otřásají demonstrace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo
Aktualizováno

V brazilském Sao Paulu, kde ve čtvrtek začíná mistrovství světa ve fotbale, pokračují protivládní demonstrace. V pondělí proti protestujícím policie nasadila slzný plyn, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sao Paulem zmítají před fotbalovým šampionátem demonstraceVideo: Reuters

 
Článek

Pondělního pochodu svolaného pracovníky městského metra, kteří požadují dvanáctiprocentní zvýšení platů, se zúčastnilo zhruba 300 lidí. Situaci ze vzduchu monitorovaly policejní vrtulníky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pracovníci metra stávkují už od minulého čtvrtka, což ještě více zkomplikovalo už tak dost problematickou dopravu. Účastníci v neděli prodloužili svoji stávku na neurčito navzdory příkazu soudu, že se mají vrátit do práce.

V Sao Paulu budou ve čtvrtek zahajovat fotbalový šampionát a vláda se bojí potíží. Milióny vynaložené v souvislosti s turnajem jsou trnem v oku statisícům Brazilců, kteří už od loňska v ulicích hlasitě upozorňují na to, že by měly dostat přednost jejich potřeby.

Prezidentka Dilma Rousseffová varovala, že v průběhu mistrovství nedovolí žádné násilné demonstrace.

I pokračující stávka v metru ale může nepříjemně narušit hned úvodní zápas mezi domácí Brazílií a Chorvatskem, jelikož se stadión Arena Corinthians nachází na okraji města a diváci by mohli mít problém dostat se tam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám