Hlavní obsah

V Kalifornii vraždil syn hollywoodského režiséra

Policie potvrdila, že útočníkem, který v sobotu v kalifornské Santa Barbaře zabil šest lidí, byl Elliot Rodger. Mladík před činem umístil na internet video, v němž varoval, že bude zabíjet. Mladíka dokonce na žádost rodiny policisté prověřovali, ale neshledali jej nebezpečným. Syn hollywoodského režiséra si na záznamu mimo jiné stěžoval na neúspěch u žen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mladík, který v Kalifornii zastřelil šest lidí, varoval před svým činem na internetuVideo: Reuters

 
Článek

Na videu trvajícím skoro sedm minut si Rodger sedící za volantem svého automobilu stěžoval, že je ve svých 22 letech stále ještě panic. Dodal, že je naštvaný na ženy, které odmítají mít s ním sex nebo ho dokonce jen políbit, a také na muže, kteří se zdají šťastnější a úspěšnější než on. Zároveň vyhrožoval, že začne lidi zabíjet, protože je osamělý a trpí sexuální frustrací.

Když se video objevilo na internetu, Elliotova rodina zalarmovala úřady, které jej dokonce třikrát prověřovaly. Před policisty se ale podle agentury Reuters choval "zdvořile a galantně".

Elliot byl synem amerického režiséra Petera Rodgera, jemuž hollywoodská studia svěřila pomocnou režii sci-fi thrilleru The Hunger Games.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Elliot Rodger natočil den před útokem videoVideo: Reuters

Nakonec ale svou hrozbu splnil. Nejprve ubodal tři spolubydlící na koleji, následně zabil tři osoby na ulici, kde náhodně střílel po lidech.

Útočník prý začal střílet i po policistech, pak se snažil ujet. Nakonec se ale střetl s jiným autem. Vyšetřovatelé následně našli muže v jeho havarovaném vozidle mrtvého se střelnou ranou v hlavě. Podle Billa Browna, šerifa Santa Barbary, zřejmě spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám