Hlavní obsah

Princ Charles přirovnal ruského prezidenta k Hitlerovi

– Ottawa

K vůdci nacistického Německa Adolfu Hitlerovi přirovnal ruského prezidenta Vladimira Putina britský princ Charles během rozhovoru s pracovnicí kanadského muzea přistěhovalectví. Marienne Fergusonová to sdělila médiím. Charlesova kancelář to nekomentovala s vysvětlením, že se jednalo o soukromý rozhovor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Charles v kanadském muzeu přistěhovalectvíVideo: Reuters

 
Článek

Charles s manželkou Camillou navštívili muzeum Pier 21 v provincii Nové Skotsko při čtyřdenní návštěvě Kanady v pondělí.

Princ se dal krátce do řeči s Marienne Fergusonovou, přičemž se jí zeptal, kdy do Kanady z rodného Polska přišla. „Řekla jsem mu, že v roce 1939,“ popsala žena. Charles na zmínku o roku, kdy nacistická armáda přepadla Polsko, reagoval srovnáním Hitlera s Putinem. „Poznamenal, že teď Putin dělá některé stejné věci, jaké dělal Hitler,“ vylíčila Fergusonová.

BBC uvedla, že princ svůj výrok ohledně ožehavého zahraničněpolitického tématu krize na Ukrajině předem neplánoval, ale dá se očekávat, že ho budou v Británii kritizovat za to, že se jakožto nevolený představitel země k záležitosti vůbec vyjadřoval.

Podle Charlesovy kanceláře se ale jednalo o soukromý rozhovor, jehož obsah neměl být zveřejněn.

Související témata

Foto: Carlos Barria, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Severokrymský kanál zajišťuje zásobování Krymského poloostrova vodou z ukrajinské Kachovské nádrže na Dněpru

Přirovnání ruského prezidenta k nacistickému vůdci v souvislosti s nedávnou anexí Krymu Ruskem použili i jiní, kromě předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga například bývalá šéfka americké diplomacie Hillary Clintonová. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám