Hlavní obsah

Tornáda v USA dál zabíjela, počet obětí stoupl na 21

Mohutný bouřkový systém spojený s tornády ve Spojených státech způsobil podle zpráv z noci na úterý smrt nejméně 21 lidí, což je o čtyři více, než se uvádělo dřív. Během pondělí se přesunul směrem k jihovýchodu USA, zabíjel ve státech Alabama a Mississippi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tornád v USAVideo: Reuters

 
Článek

Během pondělí se vzdušná masa s tornády přesunula směrem k východu a udeřila v pětatřicetitisícovém městě Tupelo v Mississippi, kde vítr poškodil stovky budov a vytrhal dráty elektrického vedení.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Americká vlajka v závodním vozidle hot rod mezi troskami ve Vilonii zničené tornádem

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bylo to vážně zlé. Teď se snažíme vytahovat lidi ven,” řekl místní policejní šéf Bart Aguire. V rodišti zpěváka Elvise Presleyho, kde zemřel po průchodu tornáda nejméně jeden člověk, byl po pondělních 20.00 místního času (dnes 02.00 SELČ) vyhlášen zákaz vycházení a záchranářské čety kontrolovaly poškozené domy.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil tornádo nedaleko Joplinu v MissouriVideo: Josh Kirby

Foto: ČTK/AP

Dvojice si prohlíží trosky v Glass Masters, které zpustošilo tornádo

Dvě oběti si živel vybral v Alabamě, kde podle Reuters vítr zabíjel na parkovišti kamiónů u města Athens. V ohrožení jsou podle meteorologů i lidé ve státech Georgia a Tennessee. Bouřkový systém se nyní podle předpovědi bude přesouvat dále k východu až k atlantickému pobřeží USA.

Foto: Lauren Wood, Reuters

Trosky domu zničeného tornádem v Tupelu

První úder přišel v neděli

Tornáda na střed a jih USA udeřila v neděli, kdy úřady v Arkansasu, Iowě a Oklahomě napočítaly 18 mrtvých a více než stovku zraněných. Patnáct obětí pocházelo z Arkansasu, devět lidí zabilo tornádo v jediné ulici čtyřtisícového městečka Vilonia. Záchranáři v Arkansasu podle amerických médií stále v troskách pátrají po pohřešovaných lidech. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes centrální a jižní části USA se prohnala silná tornádaVideo: Reuters

Guvernér Arkansasu Mike Beebe uvedl, že jde o nejhorší katastrofu za dobu, co se v roce 2007 chopil úřadu. „Záchranná operace bude probíhat až do chvíle, než si budeme jisti, že jsme všechno prohledali a všichni pohřešovaní budou nalezeni,” řekl Beebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám