Hlavní obsah

Tornáda a silné bouře v USA zabily nejméně 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řádění tornád a silných bouří v centrální a jižní části Spojených států si od nedělního večera vyžádalo nejméně 17 obětí. Informovala o tom televize CNN. Oběti jsou z Arkansasu a Oklahomy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes centrální a jižní části USA se prohnala silná tornádaVideo: Reuters

 
Článek

Rozsáhlý bouřkový systém doprovázený tornády se v neděli večer místního času přehnal centrální a jižní částí Spojených států. V obci Quapaw v Oklahomě tornádo usmrtilo nejméně jednoho člověka, podle některých zpráv dva lidi. V Arkansasu zemřelo 16 osob, všechny na předměstích města Little Rock.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil tornádo nedaleko Joplinu v MissouriVideo: Josh Kirby

Starosta města Vilonia Jamkes Firestone uvedl: „Ani se nemůžu po hlavní ulici dostat do středu města. Zkouším si najít cestu přes popadané stromy a stržené dráty elektrického vedení. Vidím značné škody. Vypadá to hodně zle.“

Foto: ČTK/AP

Následky řádění tornáda ve městě Mayflower v Arkansasu

Rozsáhlé škody tornádo napáchalo také v arkansaském městě Mayflower, kde jsou na ulicích převrácená a rozbitá auta i zničené budovy. Zavřena je kvůli troskám i dálnice I40.

Foto: ČTK/AP

Následky řádění tornáda ve městě Mayflower v americkém Arkansasu

V oklahomském Quapaw, ve kterém žije 900 obyvatel, způsobilo tornádo obrovské škody. „Vypadá to, že polovina města je velmi poškozena, stejně tak i hasičská základna,” uvedl Joe Dan Morgan z místního úřadu pro mimořádné situace. Šest lidí je se zraněními v nemocnici, potvrdila mluvčí zdravotnického zařízení Kristie Wallaceová. Desítky tisíc obyvatel se rovněž ocitly bez elektrického proudu.

Foto: Twisterchasers, Reuters

Tornádo řádilo ve městě Mayflower v Arkansasu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám