Hlavní obsah

Cíl bostonského maratónu evakuovali kvůli podezřelým batohům

Boston
Aktualizováno

Policie v Bostonu v úterý večer evakuovala stovky lidí z cíle bostonského maratónu, protože tam nalezla dva podezřelé batohy. Byly nedaleko místa, kde přesně před rokem explodovaly dvě tašky, načež zemřeli tři lidé a dalších 264 se zranilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pyrotechnici oba podezřelé batohy zneškodniliVideo: Reuters

 
Článek

Pyrotechnici oba batohy zneškodnili a policie v té souvislosti zatkla jednoho muže. Podle serveru deníku Boston Globe se jednalo o 25letého muže, který se v místě pohyboval bosý a tvrdil, že v jednom batohu má vařič na rýži.

Policii prý také řekl, že je studentem umění.

Atentátníci na loňský maratón k výrobě svých bomb použili vařič.

Policie po úterním zneškodnění obou batohů nespecifikovala, jaké předměty byly uvnitř, potvrdila však, že se jednalo o úmyslnou mystifikaci.

Začali minutou ticha

Incident se stal jen chvíli po minutě ticha, jíž si účastníci připomněli loňskou tragédii.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Americký Boston si připomněl rok od krvavého atentátu na účastníky maratónu.

Při útoku v cíli bostonského maratónu 15. dubna 2013 vybuchly dvě nálože v tlakových hrncích, které podle vyšetřovatelů vyrobili bratři Tamerlan a Džochar Carnajevové pocházející z Čečenska. Kromě třech mrtvých na místě explozí zabili útočníci na útěku policistu. Šestadvacetiletého Tamerlana po atentátu zastřelila při přestřelce policie, Džochar byl zatčen a čeká ho soud.

"Jste úžasné město, inspirace pro všechny lidi v této zemi," složil viceprezident Joe Biden poklonu Bostonu.

Americký prezident Barack Obama v prohlášení z Bílého domu vyzdvihl odvahu všech, kteří byli při loňském neštěstí. Zároveň ocenil všechny, kteří se rozhodli startovat v pondělí na novém ročníku maratónu.

Reklama

Související články

Žalobce chce pro Carnajeva trest smrti

Džochar Carnajev, který je obžalovaný z atentátu při loňském bostonském maratonu, by mohl dostat trest smrti. Požaduje ho obžaloba. Při explozích zemřeli tři...

Výběr článků

Načítám