Hlavní obsah

Americký kamión hořel již před tragickou srážkou s autobusem studentů

Los Angeles

Kamión, který ve čtvrtek v Kalifornii narazil do autobusu se studenty, hořel ještě před srážkou. Vyplývá to z vyšetřování tragické nehody, při které v plamenech zahynulo deset lidí a přes třicet jich bylo zraněno.

Foto: Dan Reidel, ČTK/AP

Z autobusu a kamiónu zbyla po požáru jen torza.

Článek

Požár kamiónu, který před srážkou přejel přes středová svodidla do protisměru, by podle vyšetřovatelů mohl být příčinou nehody. Řidička vozu, o nějž kamión přepravní společnosti FedEx bezprostředně před srážkou s autobusem zavadil, vyšetřovatelům řekla, že z prostoru pod kabinou řidiče viděla šlehat plameny.

„Podívala jsem se doleva, a (kamión) jel do protisměru přímo na mě. Věděla jsem, že mu neujedu, proto jsem jen trochu uhnula doprava a on do mě narazil. Byl v plamenech už když přejížděl středový pás," řekla řidička Bonnie Duranová kalifornské televizní stanici KNBC-TV. Vyšetřovatelé nyní hledají další svědky nehody, kteří by verzi o požáru kamionu potvrdili.

Řidiči nepřežili

Čtvrteční srážka se odehrála na dálnici u obce Orland vzdálené zhruba 150 kilometrů severně od města Sacramento. Tahač s návěsem se po přejetí do protisměru srazil s autobusem vezoucím vybrané studenty středních škol na jednodenní stáž na Humboldtovu státní univerzitu. Mezi mrtvými byli řidiči autobusu i kamiónu, pět studentů a tři dospělí asistenti. Autobus se podle vyšetřovatelů pokusil srážce zabránit tím, že vybočil doprava, kamiónu se však nevyhnul.

Reklama

Výběr článků

Načítám