Hlavní obsah

Další soudní přehmat: Nevinný strávil ve vězení čtvrt století

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Jednapadesátiletý Newyorčan Jonathan Fleming je dalším z řady Američanů, které v nedávných měsících propustili, když v rámci širšího přezkoumávání sporných případů zjistili, že byl odsouzen neprávem. Fleming ve vězení strávil 25 roků.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Cítím se báječně. Pořád jsem věřil. Věděl jsem, že tento den jednou přijde,“ komentoval osvobozující verdikt soudu šťastný muž.

Trest vězení mu uložili za vraždu, která se stala v roce 1989 v Brooklynu. Fleming marně tvrdil vyšetřovatelům i soudu, že v té době byl na dovolené na Floridě. Měl dokonce videa a fotografie z cesty i zpáteční letenku.

Rozsudek nebyl zrušen ani poté, co později klíčová svědkyně svoji výpověď odvolala. Fleming se odvolával marně.

Teprve nejnovější přezkoumání potvrdilo, že Fleming platil v hotelu na Floridě pouhých pět hodin před smrtelnou střelbou v Brooklynu, takže v New Yorku u vraždy být nemohl.

Když se reportéři Fleminga po propuštění zeptali, co teď bude dělat, odpověděl: „Půjdu na večeři se svou matkou a rodinou a budu žít svůj život“.

Reklama

Související témata:

Související články

Testy DNA vracejí ukradené životy

Jamesi Bainovi bylo devatenáct let a sedmiletý hoch na něj ukázal prstem. Bain ho prý vylákal na odlehlé hřiště a zneužil. Proti tomuto svědectví oběti neměl...

Výběr článků

Načítám