Hlavní obsah

Letadlo spadlo do vodní nádrže, pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Při sobotní letecké nehodě v americkém státě Colorado zemřelo pět lidí. Dřívější domněnku potvrdilo pondělní pátrání po stopách malého soukromého letounu, při němž ve vodní nádrži objevili záchranáři pět mrtvých těl. Záchranný tým bude muset letadlo vylovit z hloubky 21 metrů a dopravit ke břehu chladné nádrže, aby mohl vyprostit těla, uvedla agentura AP.

Foto: Reuters

Sanitka na místě nehody (ilustrační foto)

Článek

Trosky jednomotorového letadla Socata TBM 700 i oběti objevila v pondělí dálkově ovládaná podvodní kamera a později nález potvrdili i potápěči. Trup stroje je takřka nedotčen.

Totožnost obětí není úředně potvrzena, ale podle FoxNews zahynul zřejmě pilot a významný businessman Jimmy Hill a a čtyři cestující - Katrina Barksdaleová, její dva synové Kobe a Xander a jejich bratranec.

Letadlo letělo z města Gadsden ve státě Alabama na jihovýchodě USA do coloradského města Montrose, ale zřítilo se do vodní nádrže Ridgway vzdálené téměř 300 kilometrů jihozápadně od Denveru.

Příčinu neštěstí zatím úřady vyšetřují. Podle předběžného šetření se zdá, že by jí mohla být technická závada. Než dispečeři ztratili kontakt s letadlem, pilot hlásil, že se stroj začíná otáčet. Podobně popsali vyšetřovatelům poslední okamžiky letu očití svědci. Po pádu se na hladině nádrže objevila olejová skvrna.

Reklama

Výběr článků

Načítám