Hlavní obsah

V Texasu popravili rappera za vraždu majitele studia

Austn
Aktualizováno

Americký stát Texas ve středu popravil amatérského hiphopového muzikanta, který zavraždil majitele nahrávacího studia. Ray Jasper podle soudu nožem sprovodil ze světa muže, jehož chtěl připravit o vybavení studia, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: USA nařídily popravu rappera Jaspera za to, že zavraždil majitele nahrávacího studiaVideo: Reuters

 
Článek

Texas je jedním ze států, které bojují s nedostatkem náplní do smrtících injekcí, tamním věznicím se však na rozdíl od dalších států prozatím podařilo problém vyřešit, aby nemusely odkládat popravy.

Jasper se svými společníky v roce 1998 nahrávali ve studiu třiatřicetiletého Davida Alejandra ve městě San Antonio. Po dvouhodinové hudební produkci vytáhli nože a Jasper mu prořízl hrdlo. Poté jej se svým kumpánem bodal, dokud nebyl mrtvý. Pak tělo přikryli dekou a ze studia ukradli vybavení za nejvýše 30 000 dolarů (okolo 600 000 korun).

Jasper později tvrdil, že za vraždu je zodpovědný jeden z jeho kumpánů. Všichni dostali od soudu doživotí.

Texas našel dodavatele

Texaské soudy nařizují podle statistik více než polovinu všech poprav ve Spojených státech. Jasper se stal třetím člověkem popraveným letos na území Texasu. Na rozdíl od několika jiných států texaské úřady tento týden oznámily, že nebudou odkládat žádné popravy kvůli nedostatku smrtících látek. Místo dodavatele, který texaským věznicím neprodlouží smlouvu končící tento měsíc, se jim podařilo najít náhradního dodavatele.

Foto: Handout, Reuters

Ray Jasper

Některé farmaceutické firmy odmítají v poslední době poskytovat své výrobky k účelům poprav, a tak se část amerických států ocitá v úzkých a musí shánět nové látky, případně nasazovat nevyzkoušené kombinace medikamentů.

Například věznice v Oklahomě musela kvůli nedostatku náplně do smrtících injekcí odložit nejméně do dubna popravu plánovanou na čtvrtek..

Reklama

Výběr článků

Načítám