Hlavní obsah

V New Yorku se po výbuchu zřítily dva domy, čtyři mrtví

New York
Aktualizováno

V newyorské čtvrti Harlem se ve středu ráno místního času zřítily po výbuchu plynu dva pětipatrové domy. Podle čtvrtečních zpráv počet obětí vzrostl na čtyři, pět lidí se stále pohřešuje. Zraněno bylo 60 osob, z nichž jsou čtyři ve vážném stavu a dvě v kritickém.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pád šestipatrové budovy v New Yorku způsobila zřejmě explozeVideo: Reuters

 
Článek

Zřítily se dva domy v ulici Park Avenue poblíž křižovatky s Východní 116. V jednom byla opravna klavírů, nad kterou byly byty. V druhém domě sídlila církev.

Mezi zraněnými jsou čtyři děti, jedno je zraněné vážně. Počet zraněných vzrostl poté, co se ukázalo, že v jednom domě se sešli věřící. Sloužil jako modlitebna.

Foto: ČTK/AP

Závěr na trosky spadlého domu v Harlemu

Hasiči přijali telefonát o pádu budovy a s ním souvisejícím požáru v 9:31 místního času (14:31 SEČ).

„Byl jsem doma, lehl jsem si a uslyšel jsem mohutnou explozi. Vyšel jsem ven, podíval se a dům byl pryč,” řekl Mack Mayor, který bydlí ve vedlejším domě.

Foto: ČTK/AP

Newyorští hasiči zasahují u požáru spadlého domu

Na místě zasahuje několik sanitek a přes 250 hasičů ze 40 jednotek. Ve vzduchu jsou vrtulníky a bezpilotní letadlo, které zjišťuje škody. Dorazila i policie s pyrotechnikem, ačkoli nebylo podezření na atentát.

Příčina pádu budov zatím není známa, ale spekuluje se o výbuchu plynu. Majitelka kaple Carmen Vargas-Rosová řekla, že v ní byl už v úterý večer cítit plyn. Kontaktovala proto dodavatele plynu. Dodala, že postrádá čtyři lidi, kteří v domě bydleli, ženu s nemocným synem a mladý pár.

Foto: ČTK/AP

Newyorští hasiči zasahují v Harlemu u spadlého domu.

Kvůli plynu volal v 9:13 i jeden z obyvatel, ale myslel si, že pach jde zvenku. Distributor plynu Con Edison vyslal v 9:15 do oblasti dva týmy, ale přijely až po explozi.

Foto: ČTK/AP

Kouř stoupající z místa, kde hoří spadlý dům v Harlemu.

Kvůli explozi byl přerušen provoz metra i několika autobusových linek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám