Hlavní obsah

Napětí ve Venezuele roste, šest mrtvých

Caracas

Po několika dnech relativního klidu ve Venezuele opět stoupá napětí. Násilnosti mezi kritiky a příznivci vlády ve středu pokračovaly na řadě míst země. Od začátku protestů si vyžádaly již šest obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střety ve Venezuele se vyostřujíVideo: Reuters

 
Článek

Uvězněný vůdce demonstrantů Leopoldo López vyzval ve středu k pokračování snah o svržení prezidenta Nicoláse Madura.

Po Lopézově zatčení se zvedla vlna protivládních nálad, kterou ještě přiživila smrt studentky a místní královny krásy Génesis Carmonaové. Zemřela v nemocnici poté, co ji při demonstraci ve městě Valencia v centrální Venezuele zasáhl do hlavy jeden z gumových projektilů, kterými policie potlačovala protesty.

Během středy skupiny studentů v metropoli Caracasu blokovaly hlavní silnice a zapalovaly ohně. K potyčkám docházelo před budovou soudu v hlavním městě Caracasu, kde je López. Jinde se ozývala i střelba.

Foto: ČTK/AP

Protivládní demonstranti ve Venezuele

Policisté se střetli s demonstranty také ve městech San Antonio a Puerto Ordaz, když protestující používali kameny a policie gumové projektily a slzný plyn. V Puerto Odraz se střetli i účastníci provládních i protivládních pochodů.

Maduro: Jsou to fašisté

Prezident Nicolás Maduro ve více než dvouhodinovém televizním projevu ve středu odsoudil "fašistické" spiknutí, které má podle něj destabilizovat zemi.

"Řekl jsem ´Pošlete ho do vězení´a to se také stalo. A to se stane všem fašistům," řekl Maduro o Lópezovi.

Reklama

Související témata:

Související články

Venezuela vyhostila další americké diplomaty

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v neděli nařídil vyhostit další tři americké diplomaty. Maduro je viní ze spiknutí proti jeho vládě, informovala stanice...

Výběr článků

Načítám