Hlavní obsah

Newyorská policie zadržela kvůli Hoffmanově smrti čtyři lidi

New York

Newyorská policie zadržela v souvislosti s nedělní smrtí herce Philipa Seymoura Hoffmana čtyři lidi, které vyslýchá. V noci na středu o tom informovala televize CNN. Šestačtyřicetiletý Hoffman byl nalezen v koupelně bytu, kde v newyorské West Village bydlel. V předloktí měl podle policejních zdrojů zapíchnutou jehlu. Vyšetřovatelé proto již od počátku předpokládali, že příčinou smrti bylo předávkování drogami.

Foto: Max Rossi, Reuters

Americký herec Philip Seymour Hoffman.

Článek

Policie v Hoffmanově bytě také údajně nalezla padesát sáčků s heroinem, použité injekční stříkačky a řadu léků na předpis. Podle předběžných testů se zjistilo, že heroin nalezený u herce neobsahoval příměs v podobě fentanylu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Philip Seymour Hoffman Video: Reuters

Tento opioid, který je asi stokrát účinnější než morfin, se používá ke zintenzivnění drogového opojení. Na rozdíl od morfinu nastupuje účinek rychleji, zároveň ale rychleji odeznívá. V lékařství se fentanyl používá k tišení bolesti pacientů trpících rakovinou.

Foto: Keith Bedford, Reuters

Lidé pokládají květiny u hercova manhattanského domu.

Americký stát Maryland před týdnem oznámil, že od září si heroin doplněný o fentanyl vyžádal nejméně 37 životů. V lednu zase na západě Pensylvánie zemřelo na předávkování heroinem s fentanylem 22 lidí.

Hoffman, který v roce 2006 dostal Oscara, přiznával, že propadl alkoholu a drogám před více než 20 lety po skončení studií na herecké škole. Brzy se ze závislosti dostal, ale loni se k ní vrátil a byl na asi desetidenním léčení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám