Hlavní obsah

Zimní bouře zasáhla severovýchod USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Zimní bouře na severovýchodě Spojených států si vyžádala nejméně dvě oběti na životech. Silnice pokryl sníh a led. Jen v pondělí bylo odloženo 4300 letů a zcela zrušeno 1900, informovala webová stránka FlightAware. Další bouře se má do stejné oblasti podle agentury AP přihnat v noci na středu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severovýchod USA zmizel pod přívaly sněhuVideo: Reuters

 
Článek

Těžký mokrý sníh padal v New Yorku, New Jersey i v Pensylvánii. Místy ho napadlo až 25 centimetrů. Ve Filadelfii a New Yorku napadlo téměř 20 centimetrů sněhu. Na silnicích se vytvořilo náledí. Ve státech Connecticut, Delaware, Maryland, New Jersey, Ohio, Pensylvánie a Západní Virginie byla uzavřena řada škol, vládních úřadů a soudů. Z regionu jsou hlášeny také výpadky proudu.

Foto: Mike Sega, Reuters

Zima v New Yorku

Výpadky v letecké dopravě i náledí na silnicích ztížily návrat tisícům návštěvníkům nedělního finále amerického fotbalu Super Bowl.

Dvě oběti

Ve státě Kentucky už v neděli zemřel 24letý muž, když jeho automobil dostal smyk a narazil do sněžného pluhu. V New Yorku v pondělí se smrtelně zranil 73letý muž, kterého srazila radlice na sníh.

Další bouře zasáhne stejnou oblast ještě v úterý v noci. Očekává se, že přinese směsici deště, mrznoucího deště a sněhu, řekl meteorolog z New Jersey Gary Szatkowski. “Severovýchod čelí tento týden trojité hrozbě,“ řekl CNN další meteorolog Dave Hennen. „Pondělí bylo jen předzvěstí toho, co přijde. Očekávejte další kolo zimního počasí v úterý a pravděpodobně ještě silnější bouři o víkendu nebo počátkem dalšího týden.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám