Hlavní obsah

Mexiko zadrželo syna drogového bosse

– Mexiko

Mexické bezpečnostní složky ve čtvrtek zadržely Rubéna Osegueru Gonzáleze, který je považován za muže číslo dva drogového kartelu ze západomexického státu Jalisco. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Foto: Secretaria de Gobernacion/Handout, Reuters

Rubén Oseguera González

Článek

Třiadvacetiletý muž je synem Nemesia Oseguery, který údajně tento kartel nazývající se Nová generace Jaliska vede. Má se za to, že zločinecká skupina je napojená na drogový kartel Sinaloa, který je nejmocnější takovou skupinou v zemi.

Mexičtí vojáci a příslušníci námořní pěchoty Rubéna Osegueru spolu se čtyřmi dalšími muži dopadli na západě Mexika nedaleko druhého největšího mexického města Guadalajara. Do akcie se zapojily desítky vojáků a policistů za podpory vrtulníku.

Představitel místních bezpečnostních úřadů sdělil, že Oseguera je obviněn z pašování drog a ze zadávání vražd. Zadržení prý u sebe měli 14 zbraní včetně granátu a "velké množství" dolarů a mexických peso.

Má se za to, že kartel ze státu Jalisco vede válku o území s kartelem Templářských rytířů ze sousedního státu Michoacán. Mexické úřady v listopadu spojily kartel Nová generace Jaliska se nálezem desítek těl v hromadných hrobech v oblasti nedaleko jezera Chapala, které je oblíbené mezi turisty. Konzulát Spojených států amerických po zátahu proti Oseguerovi mladšímu varoval občany USA, aby se zdržovali uvnitř budov kvůli možným odvetným útokům členů kartelu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám