Hlavní obsah

Záplava nového sněhu ochromila severovýchod USA

– Washington

Mohutné přívaly sněhu zažil v noci na středu severovýchod USA. Místy ho napadlo až 40 centimetrů. Obyvatele New Yorku ráno vzbudil zvuk pluhů odstraňujících sníh. V Bostonu zůstaly zavřeny kanceláře i školy, uvedla CNN. Situaci ještě komplikují nízké teploty mezi minus 11 až minus 13 stupni.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: USA opět bojují s náporem zimyVideo: Reuters

 
Článek

Ve státě New Jersey napadlo v úterý až 40 centimetrů sněhu, závěje ochromily i letiště ve Filadelfii, kde 34 centimetrů sněhu prolomilo téměř sto let starý rekordní zápis z roku 1917. V Bostonu přestalo sněžit až ve čtyři ráno, situaci tam komplikuje vítr o rychlosti až padesát kilometrů za hodinu. Třicet centimetrů nasněžilo v New York a přes dvacet centimetrů i ve státě Massachusetts.

Foto: Mike Segar, Reuters

Obyvatel newyorské čtvrti Brooklyn běží ráno po zasněžené ulic

Newyorské letiště La Guardia už od úterý rušilo lety a pro cestující, jejichž spoje byly odřeknuty, nestačily hotely. Mnozí musejí zůstat ve městě až do čtvrtka.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Muž přechází za sněhové bouře ulici ve Filadelfii

Ve středu už bylo zrušeno 240 letů z New Yorku, Newarku, z Bostonu a z Filadelfie, uvedla NBC. V úterý bylo zrušeno přes 3000 letů.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Muž uklízí ve Washingtonu sníh z ulice.

Guvernéři New Yorku, Delaware, New Jersey už v úterý kvůli sněhové bouři vyhlásili stav nouze.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Odstraňování sněhu před washingtonským Capitolem

Už v úterý se zavřely mnohé kanceláře a organizace včetně vládních úřadů ve Washingtonu, kde zkolabovala doprava. Bílý dům zrušil pravidelné setkání s novináři. V New Yorku se zavřely dveře ústředí Organizace spojených národů a guvernér státu New Jersey Chris Christie musel odvolat večerní oslavu své druhé inaugurace. Většina washingtonských úředníků v úterý vůbec nemusela do práce a dnes se jim pracovní doba o dvě hodiny posunula.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám