Hlavní obsah

Marihuana není nebezpečnější než alkohol, řekl Obama

– New York

Americký prezident Barack Obama se vyjádřil k aktuálním legalizacím marihuany v některých amerických státech. V rozhovoru pro list New Yorker řekl, že si nemyslí, že by marihuana byla nebezpečnější než alkohol ve smyslu působení na jednotlivého uživatele.

Foto: Charles Dharapak, ČTK/AP

Americký prezident Barack Obama

Článek

„Bylo dobře zdokumentováno, že jsem jako kluk kouřil trávu. Nahlížím na to jako na zlozvyk a neřest ne moc odlišnou od cigaret, které jsem kouřil jako mladý člověk a po většinu svého dospělého života. Nemyslím si, že je to mnohem nebezpečnější než alkohol,“ řekl otevřeně Obama.

„Kouření marihuany není něco, co podporuji. Svým dcerám jsem řekl, že je to špatný nápad, ztráta času a že to není zdravé,“ doplnil prezident USA.

Obamova vláda umožnila jednotlivým státům Unie, aby samy experimentovaly s mírou regulace marihuany. Ta už byla legalizována ve státech Colorado a Washington. [celá zpráva]

Prezident současně zkritizoval nerovný přístup při trestání mládeže, která kouří trávu: „Děti ze střední školy za to nejsou zavírány a ty chudé ano. Afroamerické a latinskoamerické děti jsou chudší a většinou nemají prostředky a podporu, aby se vyhnuly tvrdým trestům.“

Obama ale varoval, aby se legalizace nepřeceňovala. Lidé, kteří si myslí, že se tak vyřeší společenské problémy, význam legalizace přeceňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám